CACTUSSEN


De cactus is een plant die zeer goed te houden is in de huiskamer, hij vraagt een lichte plaats en kan zelfs in volle zon staan. De cactus vraagt weinig verzorging, maar voor een optimale groei en bloei moet U de onderstaande punten naleven.

Verzorging


Water: In de groeiperiode van februari t/m oktober 1x per 2 weken water geven of sproeien of buiten in de regen zetten. In de rustperiode van november tot februari 1x per maand. Je kan beter een keer veel water geven en dan een paar weken niet.

Kunstmest: In de groeiperiode (maart-september)1x in de 6 weken bijmesten. Cactusmest of mest voor bloeiende planten.

Verpotten: 1x in de 2 jaar in het voorjaar. Cactusgrond of potgrond voor bloeiende planten.

TIPS: * zet cactussen eens in grotere groepen
* sproei ook cactussen eens af met water
* cactussen met witte haren alleen van onder water geven


VETPLANTEN

Vetplanten zijn planten die eenvoudig te verzorgen zijn, hebben veel licht nodig en de meeste soorten kunnen zelfs buiten gebruikt worden in een rotstuin, als borderplant of op het terras in potten. Maar let op vetplanten zijn niet winterhard. Harige soorten en soorten met poeder op het blad kunnen beter niet buiten worden gezet.

Verzorging

De vetplant is een plant die zeer goed te houden is in de huiskamer. Hij vraagt een lichte plaats en kan zelfs in volle zon staan. De vetplant vraagt weinig verzorging, maar voor een optimale groei en bloei moet U de volgende punten naleven.

Water: In de groeiperiode van februari t/m oktober 1x per week een beetje water geven of sproeien of buiten in de regen zetten. In de rustperiode van november tot februari 1 à 2x per maand. Je kan beter een keer veel water geven en dan een paar weken niet.

Kunstmest: In de groeiperiode 1x in de 6 weken bijmesten. Cactusmest of mest voor bloeiende planten.

Verpotten: 1x in de 2 jaar in het voorjaar. Cactusgrond of potgrond voor bloeiende planten.

TIPS:* uitkijken voor kalkhoudend water i.v.m. bladvlekken
* geef vetplanten veel licht
*bij vorstvrij weer kunnen vetplanten goed buiten staan, bij veel UV-straling blijven vetplanten beter op kleur .Als ze naar buiten gaan niet direkt in de volle zon maar eerst op een schaduwplek eerst wat laten wennen
*vetplanten kan je eenvoudig terugsnoeien, waardoor betere vormen ontstaan

Algemeen: ziektes, meest veel voorkomend zijn wolluis of wortelluis .dit zijn kleine rode luizen die zich verbergen in een soort wol. Er zijn in de meeste tuincentra middelen te verkrijgen die deze beestjes dood maken let wel op de eitjes die later nog uit kunnen komen.!! Een probaat middel kan ook zijn wat spiritus met groene zeep.

Contact

Kwekerij Ubink b.v.

Mijnsherenweg 20

1433AS Kudelstaart

Holland

 

 

TEL : 31-297-326880

FAX : 31-297-343089

E-mail: info@ubink.nl

Laatste nieuws

intro img

Voor diegenen die de uitzending bij de Succesfactor over onze kwekerij nog niet gezien hebben of graag nog een keer willen bekijken is hier de link:
http://www.succesaward.nl/bedrijven-2015/ubink/